26. apríla 2013

Operačný výskum, Ivaničová, Brezina, Pekár - predané




Operačný výskum, Z. Ivaničová, I.Brezina, J.Pekár, s CD,  6 €

Edícia Ekonómia, nová, nepoužívaná, s CD.

Moderný manažér potrebuje k svojej práci vedomosti a systémy, schopné účinne podporovať jeho rozhodovanie a vylúčiť subjektívne či kontroverzné riešenia. Operačný výskum ako jedna z hlavných disciplín kvantitatívnych podnikovohospodárskych náuk je takýmto zázemím, keďže sa zameriava na riešenie problémov manažmentu pomocou matematických modelov a metód.
Publikácia obsahuje veľa praktických modelových príkladov a úloh z rozličných oblastí, a tak sa stáva pre čitateľa neoceniteľnou pomôckou. Autori mu umožňujú preniknúť do podstaty riešení, pochopiť a osvojiť si ich, či už ide o úlohy lineárneho programovania, podstatu simplexovej metódy, riešenie distribučných problémov, alebo metódy sieťovej analýzy, modelovanie zásob i obslužných procesov, ba neobchádzajú ani veľmi dôležité procesy obnovy strojov a technických zariadení.
Autorský prístup k spracovaniu problematiky zaručuje, že po nej siahnu nielen študenti a absolventi ekonomických fakúlt, ktorí chcú pôsobiť ako manažéri vo firmách, ale aj pracovníci z hospodárskej praxe, ktorí pochopili, že dobrý manažér sa v procese rozhodovania musí vedieť opierať o výsledky kvantitatívnej analýzy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára